Annette og Susanne
Vi venter spent på forslagene til vårt leilighetsprosjekt. Annette og Susanne forkorter ventetiden med å lese fagtidsskrifter. (foto: Marita Eilertsen)

Vi nærmer oss lansering av Harstads kanskje mest attraktive leiligheter

– Vi har engasjert to meget anerkjente arkitektkontorer i et parallelloppdrag for å foreslå konsept og utforming av boenhetene i Kaarbøkvarteret, og forslagene skal foreligge innen 8. april. Det sier Ola Karlsen som er styreleder i Kaarbøkvarteret.

– Det er to arkitektkontorer med unge, nytenkende arkitekter og begge har svært gode referanser. De to er R21 Arkitekter og Transborder Studio. Førstnevnte ble for øvrig nominert til Oslo bys arkitektpris i 2020.

Hvorfor akkurat disse to?

– Vi ønsket nye, unge og urbane øyne på kanskje det mest spennende leilighetsprosjektet i Harstad. Vi legger til grunn markedsanalyser som viser hvilke behov som vil være viktigst i fremtiden for Harstad.

– Det er laget flere fine leilighetsprosjekter i sentrum og flere står for tur. Vi har som ambisjon å få frem det beste konseptet, som skiller seg litt fra dem som allerede er bygget og presentert. Prosjektet skal også bidra sterkt til bydels- og byutvikling gjennom arkitektur, materialvalg og utforming. Beliggenheten til vårt leilighetsprosjekt vender seg mot syd og solsiden i en by hvor mye er nord- og østvendt.

Hva er forhåpningene til forslagene?

– Vi håper det kan bli noe nytt, kreativt og annerledes. Arkitektene stilles fritt og er svært motiverte av både området, historien og sammenhengen det skal bygges i. Målet er at boenhetene tilfører en ekstra dimensjon til Kaarbøkvarteret og byen for øvrig.

– Leilighetene får en unik og lun beliggenhet og skal samspille med området som ellers vil bestå av hotell, kultur, butikker, kafeer, kontorer, dokk, torg og passasje som skal binde sammen sentrum og sentrum syd med Equinor, den nye videregående skolen, Sjøkanten senter med mer, avslutter Ola Karlsen.

Transborder Studio

Transborder Studio jobber med arkitektur og urbanisme med fokus på byer, grønt liv, gjenbruk og kulturrom. Arkitektkontoret ble startet i 2013 av Espen Røyseland og Øystein Rø etter at de hadde drevet galleri 047 i Berlin og Oslo i ti år. Du kan lese mer om dem og se flere av deres tidligere prosjekter ved å trykke på denne linken: www.transborderstudio.com

R21 Arkitekter

R21 Arkitekter har i flere prosjekter fått anerkjennelse og ros for å se arkitekturen i sammenheng med den konteksten byggene skal være en del av. Det gjelder både sosialt, kulturelt, identitets- og miljømessig. Du kan lese mer om dem og prosjektene ved å trykke på denne linken: www.r21.no

Thomas Thorsnes, leder av R21 Arkitekter var med i NRKs programserie Arkitektens hjem, og i programmet kan du se hvordan han bor, prosjekter de har jobbet og få høre hans interessante tanker om arkitektur. Link til programmet: www.tv.nrk.no/serie/arkitektens-hjem/sesong/5/episode/6/avspiller

Ønsker du å vise din interesse allerede nå, kan du sende en e-post til: post@hsi.no